Nowoczesny relaks

Projekt wnętrza domu pod Warszawą zdominowała myśl o relaksie i wypoczynku. Istotne było wspólne spędzanie czasu całej rodziny, ale także strefowanie otwartej przestrzeni tak, by mieszkańcy sobie nawzajem nie przeszkadzali.


Kuchnia otwiera się na salon, ale w niego nie ingeruje. Łączy się z nim natomiast w sposób subtelny za pomocą drewnianego stołu. Zabudowa meblowa, zarówno formą jak i kolorami, pięknie przeplata ze sobą strefy o  różnym przeznaczeniu. Szczególnie widać jak hol „wnika” w kuchnię. Dzięki temu nie wiadomo do końca gdzie kuchnia się kończy, co było efektem zamierzonym. Ciekawym rozwiązaniem było umieszczenie lustra na ścianie prowadzącej do części prywatnej domu bowiem, ku zadowoleniu wszystkich, znacznie powiększyło przestrzeń domu
w części wejściowej korytarza i salonu.

Połączenie ciepłych odcieni drewna, świeżych barw zabudowy meblowej (ciepłe odcienie szarości i błękitów, ecru) oraz materiałów (skóra, wełna, złoto, puszyste dywany) zaowocowało przestrzenią miłą i przytulną.

Na szczególną uwagę zasługuje dobór mebli i dodatków. Są to projekty nie tylko włoskich, ale także polskich projektantów. Pięknie budują przestrzeń swoimi formami, doskonałymi detalami i wykończeniem.

Nie sposób także przejść obojętnie obok lamp, zwłaszcza tych wiszących nad sofą. Przypominające latawce lekkie formy o różnych średnicach zawieszone na dwóch wysokościach nadają wnętrzu lekkości.

 

Więcej na temat projektów  pomieszczeń zapraszamy tutaj:

SYPIALNIA

SALON

KUCHNIA

ŁAZIENKA

TOALETA

 

Projekt: TWORZYWO studio
Inwestor: prywatny
Lokalizacja: okolice Warszawy