Mieszkanie w Warszawie

Mieszkanie w budynku z 2000 roku wymagało całkowitego remontu.
Przede wszystkim brakowało w nim „powietrza” i przestrzeni do życia, która spaja mieszkańców a nie dzieli ich na poszczególne pomieszczenia.

Przeprowadziliśmy niemałą rewolucję wyburzając kilka ścian działowych oraz powiększając otwór drzwiowy
pomiędzy salonem a korytarzem.

Kuchnia przestała być osobnym pomieszczeniem, ale wciąż jest odpowiednio odseparowana od salonu.

Mieszkańcy potrzebowali wiele miejsca do przechowywania dlatego zaprojektowaliśmy centralnie zlokalizowany „słup-kostkę” szaf dostępnych
z każdego miejsca korytarza wraz z wygodnym siedziskiem. Kolorystyka mieszkania zawiera się w eleganckich ciemnych zieleniach, bieli i drewnie ochłodzonych nieco szarością. Dzięki temu otrzymaliśmy nowoczesne
ciepłe i przytulne wnętrze jednocześnie nie przytłoczone nadmierną ilością ciepłych akcentów. Takie wyważenie jest niezwykle istotne.

Więcej na temat projektów pomieszczeń tej inwestycji zapraszamy tutaj:

KUCHNIA

SALON

ŁAZIENKA

 

Projekt: TWORZYWO studio
Inwestor: prywatny
Lokalizacja: Warszawa