Ciemne drewno-mieszkanie Warszawa

Zbyt duża przestrzeń salonu potrafi być problematyczna. Dlatego w projekcie wnętrz tego domu podzielono przestrzenie na strefy tak, by w rezultacie otrzymać  przytulne i rodzinne wnętrze. Dobrym pomysłem okazało się delikatne wizualne wydzielenie strefy jadalni. Dzięki temu salon został delikatnie odseparowany od strefy jadalnej. Postawienie ażurowej ścianki nie podzieliło jednak salonu w sposób agresywny co od początku było priorytetem.

Ulubiony kolor Inwestorki –turkus- zestawiono z ciemnym drewnem. Zestaw bardzo elegancki i ponadczasowy. Mimo swoich sporych rozmiarów zabudowa kominka jest lekka i przyjemna dla oka.  Lustra umieszczone w odpowiednich płaszczyznach pięknie odbijają pejzaż w miejscach gdzie nie ma okna i naturalnego światła.

Kuchnia półotwarta na salon za sprawą małej wyspy pośrodku stała się przytulnym azylem.

 

Projekt: TWORZYWO studio
Inwestor: prywatny
Lokalizacja: Warszawa